Sustainable Cycling

Duurzaamheid & fietskleding

In een wereld waarin duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt, is het geen verrassing dat ook de fietsindustrie zich inzet voor een meer duurzame toekomst. Acelera, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige fietskleding, heeft zojuist haar nieuwe lijn van duurzaam geproduceerde wielerkleding gelanceerd. De collectie is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en is nu beschikbaar op de website van Acelera.

De keuze voor duurzame productie was een logische stap voor Acelera, mede-oprichter Jurrian van der Mannen vertelt: “We wilden een duurzamere optie bieden voor onze klanten en onze verantwoordelijkheid nemen om de planeet te beschermen. Toen we erachter kwamen dat we onze reguliere polyester stoffen makkelijk konden vervangen met gerecycled polyester, was de keuze snel gemaakt.”

Het materiaal is niet alleen duurzaam, maar ook ademend en sterk, wat het perfect maakt voor fietsers die op zoek zijn naar comfortabele en hoogwaardige kleding. Mede-eigenaar Hugo Lindenbergh vindt dat de kwaliteit van de kleding omhoog is gegaan: “Doordat de kwaliteit van onze stoffen omhoog is gegaan, wordt de levensduur van onze producten aanzienlijk verlengd. En iedereen weet: hoe langer kleding mee gaat, hoe duurzamer deze wordt.”

Bij Acelera zijn ze vastbesloten om hun inzet voor duurzaamheid voort te zetten. “In de toekomst willen we ons productieproces helemaal circulair maken door oude polyester kleding te gaan recyclen”, zegt Hugo. “Maar voor nu zijn we alvast een grote stap in de goede richting gezet.”

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de fietsindustrie en steeds meer bedrijven zetten zich in voor een duurzamere toekomst. Volgens Hugo Lindenbergh is het belangrijk om dicht bij huis te produceren: “Onze productie vindt plaats in Europa en we werken nauw samen met onze fabrikanten om ervoor te zorgen dat de productie zo duurzaam mogelijk verloopt.” Dit resulteert niet alleen in minder uitstoot van broeikasgassen, maar ook in een betere kwaliteit van de kleding en een grotere betrokkenheid bij het productieproces.

Het is geen geheim dat de fietsindustrie een belangrijke rol speelt in de strijd tegen klimaatverandering. Door te kiezen voor duurzame fietskleding, dragen fietsers niet alleen bij aan de bescherming van het milieu, maar ook aan hun eigen comfort en veiligheid tijdens het fietsen. Duurzame fietskleding gaat immers langer mee, wat resulteert in minder afval en minder productie van nieuwe kleding.

Lees meer op de website van Acelera >>