Fietskleding set overzicht

Hoe kies je de juiste fietskleding set voor mannen?

Een goede set fietskleding is ontzettend belangrijk om lekker te kunnen fietsen. Bepaalde onderdelen uit de set wielerkleding zijn natuurlijk gebonden per seizoen. Voor mannen bestaat een complete set uit vijf onderdelen: base-layer, wielerbroek, wielertrui, jasje, sokken en schoenen.

Base-layer

Zit onder je wielershirt en neemt snel vocht op. Houd je warmer als het koud is.

Wielerbroek

Het belangrijkste onderdeel van je fietskleding. De wielerbroek voor mannen is anders dan voor vrouwen. Een goede fietsbroek zorgt dat je comfortabel en langdurig op je zadel kan zitten.

Wielertrui

Een wielertrui, ookwel fietsshirt of wielershirt genoemd, heeft een aantal functies. Het reguleren van je vochtafvoer en lichaamswarmte. Zodat je niet overmatig zweet of het te warm of koud hebt tijdens het fietsen.

Jasje

Tijdens koude dagen beschermt een goed jasje je tegen kou, regen en wind.

Schoenen

Schoenen zitten tussen jou en je fiets in. En met klikpedalen breng je efficiƫnter kracht over van je benen naar je fiets. Zorg dat de schoenen je goed passen, niet te krap en niet te groot maar wel flexibel.

Sokken

Fietssokken horen dun te zijn en stimuleren de bloedsomloop. Bespaar hier dus niet op!

Helm

Wie rijd er tegenwoordig nog zonder helm? Het is super belangrijk om je hoofd goed te beschermen in het geval dat je crasht. Ookal ben je een ervaren fietser of weggebruiker, het kan ook iemand anders zijn die niet op let.

Bril

Een goede bril voor het fietsen wordt vaak onderschat. Deze kan vliegjes, pollen en ander vuil opvangen. Koop een bril die bestand is tegen crashes, zodat je geen scherven in je ogen krijgt bij een val.

Nog meer info over fietskleding set?

Op Acelera.cc staat een uitgebreide blog over de beste fietskleding set voor mannen. Lees hier meer >>